Welk type houtsoort of product zoekt u?

Bent u op zoek naar een specifieke houtsoort of product? Gebruik hieronder onze Hout- of Product keuzemogelijkheid. Op deze wijze is snel te vinden wat u zoekt en welke verkoopdivisie wat levert.

Het enig juiste hout voor “top kwaliteit” houtskeletbouw.
Dit betekent dat hout wat deze naam mag dragen dwingend moet voldoen aan de hoge Canadese constructie houtkwaliteiten.

Verkrijgbaar bij:

Herkomstgebied is Noord-Amerika. Veel voorkomend aan de westkust in de staat Oregon, overlopend naar British Colombia en Vancouver Island. Aldaar bekend als Douglas Fir. Qua uitstraling vertoont het veel vergelijkingen met Siberisch Lariks. De kleurschakering is identiek. Oregon Pine stammen zijn echter regelmatig in grote diameters beschikbaar, het is fijnjarig en rechtdradig. Meest toegepaste kwaliteit in Europa is No.2 Clear & Better (d.w.z. praktisch kwastvrij en gelimiteerd spint). Oregon Pine is voor veel toepassingen geschikt; naast een prachtige uitstraling aan de gevel of aan het plafond is het bijzonder geschikt voor zwaardere constructies.

Houtimport Gras levert uiteenlopend materiaal in Douglas. NE-Hout daarentegen levert Douglas tuinhout.

Verkrijgbaar bij:

NE-Hout

Aangezien grenenhout in geheel Europa voorkomt is het duidelijk dat de kwaliteit van het hout en het spintaandeel sterk afhankelijk is van het groeigebied. Hoe noordelijker en kouder des te langzamer de groei en daardoor fijnjarig hout. Afhankelijk van de bodem geeft dat in de regel kwalitatief beter en harder hout. Grenen is harshoudend en de ervaring heeft geleerd dat het door veroudering harder wordt.

Verkrijgbaar bij:

Lariks is een harshoudende houtsoort met duidelijk kleurverschil tussen spinthout en kernhout, maar niet zo duidelijk als bij Grenen. Ook de groeiringen zijn duidelijk te onderscheiden. Op dosse gezaagd hout ontstaat een mooie vlamtekening, terwijl kwartiers gezaagd hout een streeptekening vertoont. Het spintaandeel is beduidend kleiner als bij Grenen en heeft weinig neiging tot werken.

Verkrijgbaar bij:

Lunawood is thermisch gemodificeerd hout. Hout van constante kwaliteit wordt geproduceerd in een continue proces om aan de hoge eisen te kunnen voldoen, waarbij met verschillende ecologische aspecten rekening wordt gehouden. De belangrijkste houtsoorten die we modificeren zijn Scandinavisch vuren, grenen, espen en berken. Deze kunnen worden verbeterd door ze de eigenschappen en het uiterlijk van hoogwaardig hout uit andere landen te geven.

Verkrijgbaar bij:

Pinus Ponderosa is een dennensoort die op grote schaal voorkomt in het westen van Noord-Amerika. In het Nederlands worden voor de soort zowel de naam gele den als ponderosaden gebruikt.

Het kernhout is vers bijna wit tot geel afhankelijk van de soort nadonkerend van strogeel tot lichtbruin met een roze tint. Het spint is bijna wit tot lichtgeel, slechts weinig lichter dan het kernhout. De kleurverschillen zijn afhankelijk van soort, bodemgesteldheid, wijze van drogen en belichting. De kwasten zijn meestal ingegroeid en vast. Het hout heeft meestal een karakteristieke aangename terpentijngeur. Door het contrast tussen vroeg- en laathout ontstaat op kwartiers gezaagd hout een min of meer duidelijke streeptekening terwijl dosse gezaagd hout een vlamtekening vertoont. Harsgangen zijn in wisselende aantallen zichtbaar als fijne donkerbruine lijntjes, vooral in het kernhout.

Het voordeel van Ponderosa pine is dat het niet of nauwelijks scheurt, wat de andere soorten wel doen. De mechanische eigenschappen zijn ongeveer gelijk aan die van Europees grenen.

Verkrijgbaar bij:

Vuren is mooi licht, bijna wit van kleur als het versgezaagd is en van nature reeds geschikt of geschikt te maken voor vrijwel elke toepassing. Van eenvoudige bouwconstructies tot en met de fabricage van hoogwaardige eindproducten, zoals kozijnen, trappen, meubels, gelamineerde spanten, etc.

Verkrijgbaar bij:

NE-Hout

Western Red Cedar is een lichtroze naaldhoutsoort die veelal groeit aan de westkust van Canada en de Verenigde Staten. Deze houtsoort is duurzaam, licht van gewicht, heeft een gelijkmatige weefselstructuur, een rechte nerf, bevat geen hars, is stevig en veerkrachtig en is zeer goed bestand tegen aantasting en verwering.

Verkrijgbaar bij:

Heden ten dage is de traditionele bouwstijl met een landelijke uitstraling weer helemaal terug van weggeweest. Deze toegenomen populariteit uit zich met name in een grote vraag naar “ouderwetse” robuuste vlotdelen. Het toegepaste vuren komt uit duurzaam beheerde bossen. Het wordt met zorg geselecteerd, grof bezaagd, onder KOMO verduurzaamd, 2 x gedroogd en behandeld met een milieubewuste UV-bestendige zwarte beitsverf. Deze watergedragen verf zorgt voor een ouderwetse “koolteer” look. Voornamelijk toegepast als geveldelen bij schuren, hallen, boerderijen en woningen met een landelijke uitstraling.

Verkrijgbaar bij:

Gras Gevelproducten

Tegenwoordig wordt er nogal eens een concessie aan de kwaliteit van boeidelen gedaan. Dit om de prijs zo laag mogelijk te houden. Gras is echter van mening dat de kwaliteit van boeidelen niet goed genoeg kan zijn. Daarom hebben wij voor een rift gezaagd kwaliteitsproduct gekozen. Dit product is standaard uit voorraad leverbaar.

Verkrijgbaar bij:

Hout is bij uitstek een uitstekend materiaal als het gaat om gevel- en plafondbekleding. Door de grote variatie aan soorten kan het voldoen aan de uitstraling die u verlangt. Ook laten sommige houtsoorten zich goed verduurzamen en brandvertragend behandelen. 

Op het gebied van gevelbekleding is Gras Gevelproducten de aangewezen specialist. Er zijn veel verschillende profielen en soorten beschikbaar of wij maken ze voor u op maat. Bespreek uw toepassing met onze medewerkers en laat u adviseren!

Verkrijgbaar bij:

Uit ons ruim gesorteerde voorraad kozijn- en raamhout kunnen wij u enkele pakken of complete partijen leveren, maar volle containers overboord behoort ook tot de mogelijkheden. En bij dat alles maken wij ons, vanuit onze filosofie ‘The forest is our future’, sterk voor duurzaam bosbeheer. Zo streven we ernaar zoveel mogelijk gecertificeerd hout te importeren. In dit kader werken we in de landen van herkomst ook actief mee aan de FSC®-certificering van hele bossen.

Verkrijgbaar bij:

Levering van (geschaafde) planken, palen, rabatdelen, balken/regels en profielen.
Al het tuinhout is geïmpregneerd onder Komo.

Verkrijgbaar bij:

Een houten vloer geeft elk interieur een warme, robuuste en authentieke sfeer. Gras biedt op dit gebied pure kwaliteit. Het hout wordt in eigen beheer geselecteerd en gedroogd tot 8-10% m.c. Vervolgens wordt het hout voor-geschaafd en geprofileerd aan vloerdelen. Hierna vindt de eindsortering plaats en vervolgens wordt de kopse verbinding aangebracht, eveneens met veer en groef. Bijpassende plinten, voorzien van kabelgoot kunnen meegeleverd worden.

Verkrijgbaar bij: