INTRODUCTIE

Gras Wood Wide is groots in Europees grenen en Canadees western red cedar

Als voorraadhoudend importeur heeft Gras Wood Wide de grootste voorraad in zorgvuldig geselecteerde kwaliteit grenen uit Zweden, Finland en Duitsland in alle afmetingen, als ook in topkwaliteit western red cedar uit British Columbia (Canada). Ook op het gebied van specialistische restauraties m.b.t. molenbouw of monumentenzorg bent u bij ons aan het juiste adres, wij hebben diverse zware afmetingen grenen in luchtdroging altijd op voorraad.
Naast grenen en western red cedar zijn wij ook al 20 jaar importeur van Lunawood, het thermisch gemodificeerde vuren en grenen uit Finland en tevens hét adres voor de betere kwaliteit Siberisch lariks en douglas. Het leveringsprogramma is in die zin uniek, dat zowel bestekmatig als in pakketten (en overboord) kan worden gekocht. Op verzoek wordt het hout bij externe partners nagedroogd, bewerkt, verduurzaamd, brandvertragend behandeld of dekkend afgewerkt. Gras Wood Wide is trots om te melden dat 99% van het verhandelde hout PEFC™ of FSC® gecertificeerd is en dus aantoonbaar duurzaam geproduceerd.

SPECIALISMEN

Gras Wood Wide wordt vaak betrokken bij projecten in de monumentenzorg. Aangezien wij zelf importeren zijn we direct in staat om (ook afwijkende maten) snel te kunnen leveren, wat belangrijk is voor dit soort restauraties. Het Markiezenhof in Bergen op Zoom, Slot Loevestein in Poederoijen, het Refugiehuis in Den Bosch, Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch in Den Haag zijn enkele van de bekendste projecten. Wij hebben hier voornamelijk grenen, Oregon pine en western red cedar geleverd.

Klik voor video!

Als nageslacht van een oud molenbouwersgilde is het fantastisch te kunnen melden dat heel veel molens die de afgelopen jaren zijn gerestaureerd, door ons zijn voorzien van de juiste materialen.

Hiernaast een impressie van molen ‘Het Jonge Schaap’ gelegen aan de befaamde Zaanse Schans. Gras Wood Wide heeft tijdens de bouw diverse materialen geleverd.

Klik op de afbeelding voor een video-impressie ⇒

Het is algemeen bekend dat passief bouwen (energie neutraal) het eenvoudigste is te bereiken door bouwen in en met hout. Daarom is houtskeletbouw hét antwoord op passief bouwen in Nederland. Misschien in Nederland (nog) niet heel erg populair maar des te meer in ons omringende landen. Als specialist hebben wij diverse gerenommeerde projecten in houtskeletbouw mogen leveren. Voorradig zijn eigen gezaagd grenen in extra zware afmetingen t.b.v. de constructies van restauratieprojecten en western red cedar t.b.v. gevels, afkomstig uit het oerland van de houtbouw: Canada.