PURECEDAR

Canadees hout met een eigen karakter; absoluut het neusje van de zalm. De beste kwaliteit duurzaam geproduceerd hout met een hoge esthetische waarde.

EEN KLASSE APART

Dit hout kent een unieke variatie in structuur en kleur; van lichtgeel tot geelbruin naar zalmroze tot chocoladebruin. Kleurcontrasten tussen het voor- en najaarshout geven een fijne streeptekening of een mooie vlamtekening. PureCedar garandeert deze unieke eigenschappen.

VOORDELEN PURECEDAR

  • PEFC™ gecertificeerd
  • 100% nr 2 Clear & Better kwaliteit
  • van nature een zeer hoge duurzaamheid
  • zeer goede isolerende eigenschappen
  • werkt nauwelijks en vertoont weinig krimp
  • noestvrij hout
  • sterk en licht van gewicht

EENVOUDIG TE BEHANDELEN

Binnenshuis dempt western red cedar geluid. Voorts is de houtsoort makkelijk te verwerken: verf, was, olie en vernis, elke afwerking is mogelijk. Niet afgewerkt en aan de natuur blootgesteld hout verweert vrij snel en krijgt dan onder de meest ideale omstandigheden een prachtige zilvergrijze kleur.

WAAROM PURECEDAR?

U ontwerpt een uniek huis of gebouw waarin luxe en comfortabel wonen of werken voorop staat. Daarbij wilt u uw klanten graag iets extra’s bieden. Architecten kiezen steeds vaker voor PureCedar gevelbekleding, vanwege de unieke eigenschappen zowel op het gebied van duurzaamheid en bewerkbaarheid als ook esthetisch.

COPYRIGHT BY NATURE

Met PureCedar kiest u voor de beste kwaliteit western red cedar

Driebergen-Zeist – Stationsgebied – 2020

Dit nieuwe station moet zoveel mogelijk energie neutraal worden en duurzaamheid speelt een belangrijke rol. De bomen rondom het station worden waar mogelijk verplaatst of gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen en vormen zo een prachtige poort naar de Utrechtse Heuvelrug. Voor de buitenzijde van het station is PureCedar gebruikt, wat van nature een zeer hoge duurzaamheid heeft.

Scheemda – Ziekenhuis – 2018

Een modern, duurzaam ziekenhuis met veel daglicht. In het ontwerp van Leeuwenkamp Architecten is veel aandacht besteed aan het creëren van een healing environment: hightech waar het moet, huiselijk waar het kan. Dankzij de vele ramen hebben de patiënten een mooi uitzicht op het omliggende landschap. Het kleurgebruik is bijzonder te noemen dankzij de unieke variatie in structuur en kleur van het hout.

HOUT MET
KARAKTER

ANDERE TOEPASSINGEN

Naast gevelbekleding is PureCedar ook een goede en originele keuze voor andere toepassingen zoals open gevelsystemen, zonnelamellen, boeidelen, windveren of dakshingles. Door zijn structuur, kleur en eigenschappen heeft PureCedar alles in zich om een woon- en/of werkomgeving een warme uitstraling te geven.

Vraag onze specialisten over de eigenschappen van dit product. Zij vertellen u er graag meer over.
PureCedar

DOWNLOAD

Meer weten? Download onze PureCedar brochure in PDF formaat.

Download PureCedar brochure