LUNAWOOD

Het ideale materiaal voor milieuvriendelijk en bewust bouwen en leven. Elk Lunawood product is een authentiek stukje Scandinavisch bos en het resultaat van jarenlang investeren in solide gebruik van hout.

VOOR BINNEN EN BUITEN

Lunawood Thermowood is geschikt om te gebruiken in alle klimaten en weersomstandigheden. Het is vormstabiel en harsvrij. Met deze unieke eigenschappen inspireert het architecten en bouwers over de hele wereld tot fascinerende projecten. Lunawood heeft als gevelbekleding een gegarandeerde levensduur tot 25 jaar. Dat maakt Lunawood tot een geweldig product voor de lange termijn.

VOORDELEN LUNAWOOD THERMOWOOD

  • KOMO gecertificeerd
  • PEFC™ gecertificeerd
  • Hoge duurzaamheid en vormstabiliteit
  • Ruime beschikbaarheid en snelle levertijd
  • Laag vochtpercentage (zonder na te drogen)
  • Zowel binnen als buiten toe te passen
  • Natuurlijke warme uitstraling
  • Goede hechting van beitsen en verven
  • Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Ecologisch aspect

THERMOWOOD – DUURZAAM HOUT

Bij Lunawood wordt dit kwalitatief hoogwaardige materiaal door een proces van thermische modificatie tot Thermowood gemaakt. De hoge kwaliteit van Lunawood producten is gebaseerd op de selectie van het beste gecertificeerde grenen- en vurenhout die we verwerken tot mooi, duurzaam thermohout. Om de hoge kwaliteit van onze professionele houtsoorten te waarborgen gebruiken we alleen zorgvuldig geselecteerde, gezonde delen van de boom.

THERMISCHE MODIFICATIE

Het gepatenteerde productieproces is gebaseerd op het geleidelijk thermisch modificeren van het hout waarbij de chemische en fysische eigenschappen een permanente verandering ondergaan. Het proces zelf bestaat uit niets meer dan waterdamp en hitte; chemicaliën worden niet gebruikt. Na de thermische modificatie heeft het hout een warme bruine kleur gekregen en is het 4 – 7% droog, harsvrij en vormstabiel. Maar de meest belangrijke verandering is dat de duurzaamheid van klasse 4 (niet duurzaam), naar klasse 2 (duurzaam) is gemodificeerd.

LOVE FOR THE FOREST 

We respecteren en behouden de bossen die ons dit hout leveren.
Lunawood Thermowood komt voort uit PEFC™ gecertificeerd
Scandinavisch vuren- en grenenhout.

De Kwakel – Villa Vuurlijn – 2019

Voor de gevelbekleding van deze villa is gekozen voor donker gebeitst Lunawood wat daarna nogmaals is gebeitst zodat het hout naar zwart neigt. Deze kleur laat het gebouw nog meer opgaan in de omgeving. De villa staat op een ‘eigen’ eiland in de Stelling van Amsterdam waar de forten nog goed zichtbaar zijn en biedt de bewoners alle mogelijke luxe (foto: Arjen Hoogeveen).

Eindhoven – Waterrijk Meerhoven – 2019

Voor dit kleinschalige project van slechts vier woningen is gekozen voor een strakke gevel van onbehandeld Lunawood. Het hout is verduurzaamd en zal in de loop van de tijd natuurlijk vergrijzen. De kozijnen zijn afgewerkt in een contrasterende kleur donker grijs voor een bijzonder effect.

THERMOWOOD VOOR
BINNEN EN BUITEN

ECOLOGISCH VERANTWOORD

Er worden geen chemicaliën gebruikt in het productieproces, waardoor de ecologische basis hoogwaardig is. Correct toegepast, zijn warmte en stoom voldoende om van hout een duurzaam en indrukwekkend gevelmateriaal te maken. Aan het einde van zijn levensduur kan Thermowood, een puur natuurlijk product, worden omgezet in bio-energie en is geheel recyclebaar.

DOWNLOAD

Meer weten? Download onze Lunawood Thermowood brochure in PDF formaat.

Download Lunawood Thermowood brochure