ROYAL WOOD

Massief houten gevelbekleding met een extreem lange levensduur tot wel 60 jaar. Het is uiterst milieu- en onderhoudsvriendelijk. Hoogwaardige kwaliteit met een natuurlijke uitstraling.

GROOTS GRENEN

Gras Wood Wide handelt al sinds 1868 in grenenhout. Deze hoogwaardige naaldhout soort wordt al sinds mensenheugenis veelvuldig toegepast. Dit duurzaam Royal geïmpregneerd Scandinavisch grenenhout doorstaat weer en wind en vereist minder onderhoud dan elk ander geïmpregneerd hout. De voordelen zijn minimale onderhoudskosten en een flinke tijdsbesparing.

VOORDELEN ROYAL WOOD

  • verkrijgbaar in zes kleuren
  • PEFC™ gecertificeerd
  • weinig noestvorming
  • sterk en licht van gewicht
  • technische levensduur van 60 jaar
  • brandklasse D-2s, d0

KEUZE UIT ZES KLEUREN

De kleuren Noors Zwart, Fjorden Grijs, Teer Bruin, Oker Geel en Lava Rood zijn beschermd tegen UV waardoor de uitstraling voor een langere periode wordt gewaarborgd. De kleur Neutraal bevat geen kleurpigment en zal na relatief korte tijd natuurlijk vergrijzen.

Klik op één van onderstaande kleuren om het verschil te zien

SLIMME INVESTERING

Royal Wood is op de lange termijn een slimme investering. De beschermende eigenschappen blijven zeer lang behouden. Alleen de buitenste laag wordt door weer en wind gebleekt.

Als u wilt kunt u de kleur verversen met een laagje olie. Meer onderhoud heeft het niet nodig.

ONDERHOUDSARME GEVELBEKLEDING

Met Royal Wood kiest u voor kwaliteitshout dat geen intensief onderhoud nodig heeft

HET PROCES

1. Het hout wordt onder druk geïmpregneerd

De impregnatiezouten, die beschermen tegen aantasting door schimmelsen insecten, worden onder druk tot in de kern van het hout geperst.

2. Het hout wordt onder vacuüm in olie gekookt

Het hout wordt in een drukkoker geplaatst die wordt gevuld met hete olie. Het vacuüm in de tank zorgt ervoor dat het kookpunt van het water wordt teruggebracht tot circa 62 graden Celsius. Al het water loopt uit het hout en wordt vervangen door olie.

3. De cellen worden gevuld met olie

De poriën worden gevuld met olie die 1 – 3 mm in het oppervlak van het hout en tot 15 – 20 mm in de uiteinden van het kopshout wordt geperst. Als het materiaal uit de ketel komt, is het droog en klaar voor gebruik.

Proces

Mantelzorg bungalow Deurne (2019) geleverd door Bouwcenter Swinkels Lieshout

Bouwcenter Swinkels heeft bij deze mantelzorg bungalow voorgesteld om Royal Wood toe te passen. De bungalow is op maat gemaakt in twee verschillende kleuren met aandacht voor comfort en gemak en geeft een huiselijk gevoel. Ze is 100% duurzaam gebouwd door het gebruik van natuurlijke materialen en heeft de uitstraling van een echt huis.

Hoogeveen – vijf patiowoningen – 2020

De omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij de bouw van deze patiowoningen. Op hun verzoek is gekozen voor bouwen op een perceel openbaar groen waar vroeger een school stond. Voor het ontwerp is gekozen voor Royal Wood in zwart channelsiding. Omdat de huizen uit één woonlaag bestaan is er de mogelijkheid een opbouw te realiseren.

TECHNISCHE LEVENSDUUR
TOT WEL 60 JAAR!

KWALITEITSHOUT

Grenenhout is van nature goed bestand tegen een zilt klimaat en is daardoor zeer geschikt als gevelbekleding in de kustprovincies. Met de huidige technieken wordt het gemak van weinig onderhoud gewaarborgd en is het veelzijdig toepasbaar.

DOWNLOAD

Meer weten? Download onze Marnar Bruk brochure in PDF formaat.

Download Marnar Bruk brochure