De Rotterdamse Ahoy was laatst het domein van de vakbeurs GEVEL 2020. Innovaties, sessies, workshops, lezingen en 144 exposanten waarvan er zeven hun stands gewijd hadden aan het houten gevelproduct. Niemand had over belangstelling te klagen.

Op GEVEL 2020 toonde Machiels Building Solutions, de grootste Belgische producent van houtskeletbouwelementen, een flinke dwarsdoorsnede van een gevelelement. “Wij leveren de hsb-elementen compleet met kozijn, raam et cetera. De modules worden steigerloos geplaatst en een kraan hijst de elementen in de gevel”, vertelde verkoopmanager Johan Vanhout.

Op de stand van Gras Wood Wide bracht Espen Birkeland de producten van Marnar Bruk aan de man. Het Scandinavische bedrijf vervaardigt door-en-door geïmpregneerd grenen voor buitentoepassingen en biedt dat in zes kleuren aan. “Wij werken al anderhalf jaar tot volle tevredenheid samen met Marnar Bruk en we vonden GEVEL een goede gelegenheid om het assortiment onder de aandacht van de beursbezoeker te brengen,” stelde Gerhard van Spijker, accountmanager bij Gras Wood Wide.

Aaibaarheidsfactor

De juiste mensen bleken hun weg naar de beurs te hebben gevonden. Dat merkte ook Henk te Pas van Dekker Hout: “Het is een goede gelegenheid om de kennis van veel architecten op het gebied van de mogelijkheden van hout op te vijzelen. En het valt mij op dat ze het altijd even willen aanraken.” Hout heeft nu eenmaal een hoge aaibaarheidsfactor.
In de stand van Dekker Hout lag het zwaartepunt op Fraser-gevelbekleding. De geverfde rabatdelen zijn in een ruime waaier van stijlen en kleuren te verkrijgen.

Bron: Houtwereld