Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober t/m 6 november 2022 laten we zien wat we met elkaar kunnen bereiken om Nederland duurzamer te maken. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Nu zorgt bouwen met duurzaam geproduceerd hout sowieso voor een lage milieu–footprint, maar de vraag die tijdens deze week centraal staat is: wat kun je als organisatie zelf nog doen op het gebied van duurzaamheid?

Wij hebben bijvoorbeeld eerder dit jaar een Solar Carport laten plaatsen. De houten draagconstructie is uitgevoerd in lariks uit duurzaam beheerde bossen. Deze is behandeld om dezelfde uitstraling te krijgen als ons kantoor. Zo hebben we nu ons eigen ‘groene tankstation’. Als bijkomend voordeel zijn de auto’s die onder een zonnedak staan beter beschermd tegen weersinvloeden en tijdens zonnige dagen blijven ze ook aanzienlijk koeler.

De carport is uitgevoerd door Devcon Ecosystems die overigens ook het dak van onze werf heeft voorzien van zonnepanelen. Het toepassen van gecertificeerd hout in samenvoeging met zonnepanelen is wat ons betreft een gouden combinatie met een groen karakter!

Geïnteresseerd geraakt? Ga voor meer informatie naar: https://greencarports.nl/