Om ontbossing en de achteruitgang van bossen aan te pakken, ontwikkelde WWF het platform ‘Forests Forward’. Hierbinnen trekken bedrijven en investeerders samen met andere belanghebbenden op een wereldwijde samenwerking te versnellen. Tot nu toe bestaat het platform uit 19 deelnemers afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van grote marktspelers tot bedrijven die actief zijn in belangrijke bosproducerende landen.

Naast het tegengaan van ontbossing, houdt het platform ook rekening met het feit dat er een groeiende vraag is naar hout. Het uiteindelijke doel is dan ook om 150 miljoen hectare bos tegen 2030 te verbeteren waarbij een sterke nadruk ligt op het betrekken van inheemse volkeren en lokale gemeenschappen. Zij spelen immers een cruciale rol bij bosbehoud door onder andere lokale bestuursmodellen.

Deelnemers aan ‘Forests Forward’ kunnen zich richten op verschillende thema’s. Bijvoorbeeld duurzaam bos- en plantagebeheer, verantwoorde houthandel, betere bosbouw, herbebossing en herstel van ecosystemen. Andere thema’s zijn bescherming en herstel van de biodiversiteit, het aanpakken van illegaliteit in de hele houtleveringsketen en (geloofwaardige) boscertificering.

Lees «HIER» het hele artikel.

Bron: Houtwereld – Marjolein