Ethiopië heeft het Wereld Boomplantrecord: 353 miljoen bomen op één dag. Hoewel de Nationale Boomfeestdag dit duizelingwekkende getal niet zal halen, gaat ze het oude plantrecord van 235.000 bomen op één dag verbreken. Tijdens de Boomfeestdag van woensdag 18 maart 2020 zullen 500.000 bomen de grond in gaan.

Om dit plan te realiseren is de organisatie achter de Nationale Boomfeestdag met verschillende partijen in gesprek voor bomen, locaties en helpende handjes. “Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs rijks-, provinciale en waterwegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons.”

De organisatie zoekt hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Projectmedewerker Frank Nooijens: “Er is namelijk altijd hout nodig om de circulaire economie te laten blijven draaien. Hout kappen is dan ook niet slecht, mits er een goed verhaal achter zit.”

Bron: Houtwereld