Over 2 weken is het zover, dan wordt de 7e editie van de Floriade Expo officieel geopend door onze koning. Als je van plan bent heen te gaan vergeet dan vooral niet om een bezoek te brengen aan The Natural Pavilion, onderdeel van de Dutch Innovation Experience. Het paviljoen is vrijwel geheel opgebouwd uit lokale biobased materialen en is letterlijk een opeenstapeling van innovaties. De bouwsector staat op dit moment voor enorme uitdagingen, niet alleen door het woningtekort maar ook door de verlaging van de CO2- en stikstofuitstoot in combinatie met wet- en milieuregelgeving.

The Natural Pavilion – te bezoeken van 14 april t/m 9 oktober 2022 – laat zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur zijn. Bovendien wordt bewezen dat deze gebouwd kunnen worden in een tempo dat nog nooit eerder is gerealiseerd en dat er oplossingen zijn voor het tekort aan energie, grondstoffen en woningen.

Wij hebben dit project gesponsord met thermisch gemodificeerd Lunawood, verwerkt in de buitengevel op de eerste verdieping en shingles van western red cedar, te zien op de buitengevel op de tweede verdieping, bij het terras.

Zie voor meer informatie -> www.thenaturalpavilion.eu