SILA

Siberisch lariks is afkomstig uit het gebied grenzend aan de Noordelijke IJszee. Door het extreme klimaat daar groeit de Siberische lariks aanzienlijk langzamer dan zijn Europese soortgenoot. Daardoor is de structuur van het hout veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam (klasse II-III).

PUUR NATUUR

Siberisch lariks is een harde en zware houtsoort met een stevige structuur en een kleur die varieert van lichtgeel tot zalmroze. Bij liggende jaarringen en dosse vlak is er een duidelijke vlamtekening zichtbaar.

VOORDELEN SILA

  • unieke uitstraling
  • altijd op voorraad
  • verschillende afmetingen mogelijk
  • zeer duurzaam

KWALITEIT

Er zijn verschillende kwaliteiten in Sila. Elke kwaliteit wordt nauwkeurig gesorteerd, zodat u alleen het beste hout krijgt. De naam Sila wordt door ons pas toegekend als het hout voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het hout is zeer duurzaam, rechtdradig, fijnnervig en slijtvaster dan bijvoorbeeld grenen.

LARIX SIBERICA

In het Russisch betekent Sila ‘kracht’

Crematorium ‘Hart van Berkelland’

Haarlo – Crematorium ‘Hart van Berkelland’ – 2017

Dit crematorium staat naast de oorspronkelijke panden van landgoed het Aamschot en sluit van buiten prachtig aan bij de parkachtige omgeving. De ronde vormen zijn zowel aan de binnen- als buitenkant geheel van hout gemaakt. De bestaande constructies op het landgoed zijn in oude stijl gerenoveerd maar wel aangepast aan de hedendaagse eisen. Deze gebouwen zijn ingericht om na de uitvaart samen te komen met familie en vrienden.

Tholen – Oesterdam resort – 2019

Midden in Nationaal Park Oosterschelde, aan open water, ligt Resort Waterrijk Oesterdam. Ontwerper Piet Boon heeft bewust gekozen voor duurzame materialen. Het Siberisch lariks is fijnbezaagd waardoor er een goede hechting ontstaat tussen de tweelaagse coating en het hout. Hierdoor wordt het onderhoud tot een minimum beperkt, terwijl de uitstraling behouden blijft. Door deze natuurlijke uitstraling passen de huisjes perfect in het omringende natuurschoon.

NAALDHOUT GEEFT ELK PAND
EEN UNIEKE UITSTRALING

TOEPASSINGEN

Siberisch lariks onderscheidt zich met name door zijn hoge volumieke massa (650kg/m3), fijne jaarringen en gering spintaandeel. Door deze eigenschappen kent het hout vele toepassingen waaronder geveltimmerwerk, trappen, kozijnen, vloeren, meubels etc.